9. december 2019

VALG AF TYVERIMÆRKNING

  • Valg af tyverimærkning
  • Vælg den rigtige tyverimærkning til din kommune, skole, institution, virksomhed mv.
  • Hvis du skal bruge tyverimærkning for første gang, er det altid en god idé at sætte nogle krav til mærkningen. Dit valg af tyverimærkning afhænger nemlig oftest af en række parametre, der er unikke for lige netop din arbejdsplads.
  • Tyverimærkning er en metode til at sikre værdigenstande imod tyveri. Betegnelsen dækker over forskellige former for mærkning, som enten påføres eller præges ind i den ønskede genstand. Fælles for dem er dog, at mærkningen giver værdigenstanden ét eller flere kendetegn der identificerer ejeren. Og som ikke umiddelbart kan fjernes.
  • Formålet med tyverimærkning er først og fremmest at sikre værdierne imod at blive stjålet. Dernæst at forhindre hæleri. Samt højne chancen for, at politiet kan levere værdierne tilbage til retmæssige ejer, hvis uheldet om tyveri alligevel skulle ske. Ud over tyverisikring kan mærkningen dog også opfylde andre formål. Såsom profilering af virksomheden, ejermærkning og registrering af ejendele. Ved tabte eller glemte genstande der er mærket, er der også større chance for at genstanden finder frem til den rette ejermand igen.
  • Tyverimærkning kan monteres på mange forskellige overflader og på mange forskellige værdier. I princippet kan man tyverimærke alting. Men det vil dog ofte give bedst mening at tyverimærke værdigenstande, som er særligt vigtige, udsatte eller kostbare at erstatte. Det kan typisk være bærbare computere og tablets der udover en økonomisk værdi også ofte har en følsom værdi i form af fortrolige oplysninger som dokumenter, mails mv. Andet IT udstyr, kameraer, telefoner, spillekonsoller, fladskærme, AV-udstyr og værktøj. Men også medicinaludstyr og mange andre genstande kan med stor fordel tyverimærkes.
  • Overvej derfor altid hvilke behov og funktioner tyverimærkningen skal opfylde.
  • Sikringsforum har et bredt udvalg der kan dække langt de fleste behov som du kan se her.
  • Flex special: Tyverimærkning af akryl eller folie. Disse tyverimærker udføres som hårdføre skilte i akrylplast eller som bløde lamineret folieetiketter. Begge typer er med indbygget underskilt. Ved monteringen påsmøres en special lim. Derved limsvejses underskiltet ind i overfladen på den mærkede genstand. Denne type tyverimærkning er velegnet til de administrative computere på skolen, kommunen og i virksomheden. Flex special kan med fordel også benyttes andre steder, hvor der er et krav om en mere eksklusiv mærkning. Flex special kan også coates med en ”plastbobbel” som giver et ekstra flot design.
  • Flex akryl: Det kan måske være særligt vigtigt, at mærkningen er fremstillet i hårdfør akrylplast hvis den F.eks. skal sidde på en boremaskine og andet værktøj. Eller skolens elev PC eller tablets som eleverne har i hænderne hver dag. Mærket monteres på genstanden med en meget stærk speciallim. Flex akryl er et allround tyverimærke, der kan bruges til disse og mange andre genstande, der skal mærkes med en solid og slidstærk mærkning.
  • Engangsskabelon: Kemisk tyverimærkning med mærkepasta leveres med en engangsskabelon og en kemisk pasta. Benyttes til tyverimærkning i plast og lakerede overflader. Mærkepastaen er tilsat UV stof og virker ved, at den ætser en lille del af plastmaterialet væk, og derved skaber en permanent mærkning i overfladen på værdigenstanden. Fordelen ved denne type tyverimærkning er, at den er permanent, og selvom farven i mærkepastaen slides af, vil UV sporstoffet stadig lyse op under UV-lys. Denne form for tyverimærkning er derfor særligt velegnet til IT-udstyr med overflader i plast. Samt til inventar, kunstværker, hvor Flex tyverimærkerne ikke kan anvendes, eller hvor der ønskes en mere diskret mærkning.
  • Engangsskabelon: Til mærkning i anodiseret aluminium som Apple’s produkter er fremstillet af, bestilles engangsskabelonen med en Alu pasta (er dog uden UV-stof). Ved anvendelse af Alu pastaen vil du opnå et fint resultat der minder om en lasergravering.
  • Promark tyverimærkning: Effektiv og pilsikker tyverimærkning særlig egnet til mærkning af  skolens elev PC’er. Velegnet til IT, TV og AV udstyr mv. Leveres med en hurtigtørrende speciallim og produceres i en ultratynd plastfolie der “ætser” sig ned i overfladen på den mærkede genstand. Promark er et ultratyndt, fleksibelt og bøjeligt tyverimærke, der kan monteres selv på buet overflader der ikke er helt plane.
  • DNA-mærkning: ”Usynlig” mærkning med DNA-væske kan sagtens ”stå alene” men kan også med fordel indgå i kombination med vores synlige tyverimærkning. Denne kombination giver en bedre præventiv effekt, end hvis tyven ikke umiddelbart kan se, at værdigenstanden er tyverimærket. Når tyven først opdager værdigenstanden er tyverimærket med DNA væske, kan det allerede være for sent. Samtidig er det de færreste der først tjekker for ”usynlig” mærkning, inden de køber en værdigenstand.
  • Brændemærkejern: Som tyverisikring af træmøbler og andre træoverflader, kan det være en god løsning at brændemærke ned i overfladen med et godt gammeldags brændestempel. Ved brændemærkning bør beskyttelse imod eventuelle giftige dampe bruges.
  • Se mere om alle vores tyverimærker på vores hjemmeside www.sikringsforum.dk. Eller kontakt os direkte for personlig betjening på telefon 22 79 60 68. Vi hjælper med valg af tyverimærkning skræddersyet til dine behov.